USA’s bedste, gemte nationalpark?

Etta Koch, en  tidligere beboer i Big Bend National Park, siger det bedst: “Du har brug for at se dette sted, for at opleve den fantastiske øjeblik, hvor dit hjerte står stille, og dit hjerte svulmer op  for næsten at svæve ..(Big Bend Memoir)

I sommeren 2010 var jeg på mit første “road-trip” i USA. Egentligt ikke en rejse, der stod øverst på listen, men efter at vi var blevet inviteret til et bryllup i Illinois først i august, blev vi enige om at rykke hele sommerferien til USA. Det har jeg bestemt ikke fortrudt! Rejsen var en fantastisk positiv oplevelse, som åbnede min øjne for, hvor mange forskellige landskaber og stemninger, som USA indeholder.

En af de mest overraskende og positive oplevelse på turen var uden tvivl besøget i Texas og nationalparken Big Bend. Hvorfor? Fordi landskabet var afsindigt smukt, dramatisk, frodigt og råt. Fordi det var åbne vidder, røde bjerge og en nat med glitrende torden og lyn, som jeg ikke troede, man kunne opleve det i virkeligheden.

Vi boede på en lille campingplads ved Chisos Basin i parken. Der er nogle få hytter i området, men det primære basale campingpladser med adgang til bad, toilet og vand. Der er ingen store trailere i parken, fordi vejen er for smalle til, at de kan komme ind. Det betyder, at der ikke er nogen fast liggere, hvis mobilhomes minder mere om fuldt udstyrede sommerhuse end noget mobilt, og det betyder, at man får en reel oplevelse af at være langt fra civilisationen.

Dagene brugte vi på at vandre og nyde landskabet. Så dramatisk anderledes og fremfor alt uforstyrret hvad jeg har oplevet andre steder. Det er varmt om sommeren, mellem 20-30 grader så man skal huske rigeligt med drikkedunke til vand. I nationalparkens hovedkvarter havde vi købt et kort og en bog med vandreruter i området. De er alle velafmærkede, og vi for ikke på noget tidspunkt vild. Du kan finde kort over hele området her.

På vandreruterne er der også teltpladser, men benyttede man dem, skulle man selv medbringe alle fornødenheder inkl. vand, så det har vi til gode til en anden gang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s